25 Nisan 2011 Pazartesi

YENİ HAYAT

Baharlar yakında. Takvimlerin mevsimlere göre gösterdikleri değil ama. İnsanın kendi adına yaratmaktan mutluluk sarhoşu olduğu hayata dair baharlar. Çoktan hak ettiğine inandıklarını, daha fazla geç kalmadan sahiplenmeyi içeren bir bakış açısının yarattığı mevsim bu. Yaklaşmakta olan. İlk başta çok uzak görünüp de yakınlaştıkça gerçek olan. Gerçek oldukça mutlu eden. Mutlu ettikçe tutunacak ne çok dal olduğunu fark ettiren baharlar. Kalbe doğan baharlar…


İlk başta bir hayalden ibaretti. Yıllar önce ilk denemesi yapılmış ama başarısızlıkla son bulmuştu. Yılmak yakışır mı? Bir süreliğine uyuyan hayalin okları tekrar harekete geçti. Oklar hedefe ulaşmadan önce sabırla yoğrulan metanet boşuna değildi. İşte yeni hayat, tam da gözler kapanınca belirdiği haliyle bir nefes kadar yakın artık. Önemli olan kararını vermekti. Kararın netleştiği dakikada, görünmeyen bir güç başlangıç düğmesine dokundu. Birdenbire her şey işbirliğine başladı hayalin tüm detaylarıyla.
Okunanlar, okutulanlar boşuna gitmedi. Birikimler kaliteli ve deste deste oldu uzanan yolda… Şimdi onlar bir bir işe yarayacaklar. Bütünün parçaları olup katkıda bulunacaklar. Bu güçten ve emekten haberleri olmayanlar için için kuduracaklar. Bekleyecekler bir aksilik çıksın da oklar hedeften şaşsın diye. Bu ikinci deneme başarısız olsun da çınarlar bir daha yıkılsın diye. Hayalin gerçeğe döndüğü anın görüntüsü, onlara en büyük cevap olacak.
Orada bir ev olacak biraz uzakta. O ev gerçekten sahibinin olacak. Abartısız, lüksten uzak ve doğal haliyle sahibine kapılarını sonuna kadar açacak. Yemyeşil bahçesinin ufaklığına aldırmadan yeni renkler ekilecek toprağına, sığdığınca. Bir köpek dolaşacak oralarda. Yılların yalnızlığını silecek kadar sevgi dolu ve sadık bir köpek. Onun başını okşadıkça her şey unutulacak. O kadar güzel olacak ki bu küçük dünya, bahçede eskimekten hurdaya dönmekte olan yorgun kırmızı araba bile göze batmayacak. Nerelerden alıp nerelere getirdiği hatırlanacak sadece.
Ufukta görünen her yeni hayat, umutlarla doludur. Yeniden başlarcasına geç kalmışlıkları unutturur. Henüz sayfaları tertemiz. Bu sefer ıskalamak, vazgeçmek ya da kaçmak yok. İstenen tüm resimler çizilerek dolacak yeni sayfalar. Çoktan geçmişte kalan tüm acıların ve yaşanacak hak edilmişliklerin adına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder