26 Nisan 2011 Salı

BÜYÜK ADIM

Yollar uzanır önümüzde çeşit çeşit… Uzunlu kısalı, çetrefilli ya da düz, sonu belli ya da belirsiz. Hangisine sapacağımız tamamen bize bağlıdır.
Zor olan ilk adımı atmaktır. Korku ve bilinmezlik vardır içinde… Sessizlik ve beklenti vardır. Her şeye rağmen, ilk adım en büyük adımdır.
Her şey yavaş yavaş başlar ve yaşandıkça belirginleşir. Seçilen yoldan çok, ucunun insanı kime götürdüğü önemlidir. Neye götürdüğünden çok, kime götürdüğü…
Yollar kafaları karıştırabilir. Birini seçmek, diğerlerinden vazgeçmek midir? Pişmanlık belirmeye başlarsa, geri dönüş mümkün olabilecek midir?
Yaşamak zaten bir cesaret işidir. Kimse doğduğumuzda elimize gidilecek yolların belirlendiği bir harita vermemiştir. Öğrenilecektir her şey acı ya da tatlı, deneye yanıla…
Sezgilerimizle iç sesimiz en büyük kılavuzumuz olmalı. Korku geride kalırken, ışıklar bir bir yanmalı… Sonunda her yerin aydınlanacağına yürekten inanmalı.
Büyük adım atmak, kendin olmaktır. İçinden geldiği gibi, istediğin gibi yaşamaktır. Seçtiğin yola güvenmektir. Cesaretle devam edebilmen, en büyük güç kaynağın olacaktır.
Bugün ilk adımını attıysan karşılığı mutlaka gelecektir. Ellerini uzat sen de korkusuzca… Kendini olduğun gibi sun ki hayata, hayat da sana tüm güzelliklerinden birer pay verebilsin.
Yol belirginleştikçe renkler de çeşitlenir ve uzanıverir önünde. İçinden geleni sergilemene karışamaz hiç kimse. İçinde saklı duygular her şeye yön verebilecek güce sahiptir. Hayat da zaten olduğu haliyle güzeldir.
İlk adım, en büyük adımdır. İlerledikçe güzelleşen yol senin yolundur. İlk adımı at sen de, gerisi kendiliğinden gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder