27 Kasım 2018 Salı

ESAS PİYON


Kendini kendine bile anlatamazken kimseye açılıp da anlatamamak,
Herkesin seni kendi açıklarına göre dinleyeceğini bildiğin için güvenememek, seni kimsenin sen gözüyle düşünmediğini, herkesin kendine göre değerlendirdiğini, değerlendirildikçe de senden bir şeylerin usulca gittiğini,
Anladığında gerçek yalnızlığı da anlıyorsun.

Yok, yok işte bazı şeylerin cevabı.
Belki de bazı şeyler hiç konuşulmamalı.
Yakın cephede bir şeylerin sıradanlaştığını fark etsen ve dışarı açılsan; farklı bir hava, yeni ve parlak bir enerji, sende olmayan bir şey, bir tılsım arasan ve aslında dışarıda her şeyin daha da sıradan oluşuna şaşırsan… Daha da büyük bir hayalkırıklığı var mı?
Bir kadınken, bir kadından etkilensen mesela, vauv ne kadın diye iç geçirsen, yaşadığı aşkı merak etsen, dinlediği müziği, kurduğu hayalleri, kimbilir ne ilginç bir hayatı var desen ve sonra onu kayınvalide dedikodusunda dinlesen! Bir dağ yıkılır, bir oyun sona erer bir film kararır. Ve yine dön başa, aslında her şey ne kadar sıradan.
Aynı mahalle ağzı, her yere yayılmış…
Bardağın dibine çökmüş çay taneleri gibiyiz bazen topumuz. Islanıp dağılmış, işi bitmiş, soğumuş ve içine düştüğü bir damla suya- dünyaya  hapsolmuş… Sonra her sabah yeniden başlarız. Güneşin doğuşuyla yeniden demlenir, canlanır, kaynar, kararır, yudumlanır ve her gece yeniden karanlığa karışırız.
“Sen benden sonra iyice yalnız kalırsın. İşte o zaman naparsın?”
Sanki hiç görmeden varlığına alıştığım sevgi kırıntılarınızla yaşamışım. Sanki onca zaman sessizliğime sessizliğinizle yanıt vermemişsiniz. Sanki her şey bir şaka. Esas piyon benim bu oyunda, oradan oraya savrulan ama her türlü suçlu çıkan…
Dürüstlük, eski bir yalan. Adının aksine…
Rantı düşmüş bir program.
Modası geçmiş, pasları silkeledikçe dökülen eski, antika bir şey.
Yaşamaya çalıştıkça daha çok öldürülen. Duru, şeffaf, tiril tiril bir sıradan yalan olursun, doğruya yanaştıkça…
Sanki herkes sen ondan iyi olma istiyor.
Herkes çalıntı, herkes kayıp, herkes taklit biraz.
Öyle ikiyüzlü bir dünya işte…
Size bir sır vereyim,
Mutlu olun ama kimseye belli etmeyin. Son lokmaya göz dikmiş aç kurtlar gibidir şimdi diğerleri. Bir lokma mutluluk varsa, kimseye belli etmeden yutun gitsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder